Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

17 Mart 2010 Çarşamba

KEDİ BAKIMI için gerekli malzemeler

KEDİ BAKIMI için İHTİYAÇ DUYACAĞINIZ MALZEMELER

Kediler için gerekli olan malzemeler
Yavru kedinizin ihtiyaç duyabileceği temel malzemelerin elinizin altında olduğundan emin olun. Bu gibi eşyaların hepsi ucuz olduğu gibi aynı zamanda bir kısmı evde bile yapılabilir.
Kedi Taşıma Çantası

Taşıma Çantası

Taşıma çantası, yavru kedinin taşınması için olmazsa olmazlardan biridir. Arabada giderken onu koruyacak ve kendisine güven hissi verecektir. Taşıma çantaları farklı şekillerde ve tahta, plastik, tel gibi değişik materyaller kullanılarak üretilmiş olabilir. Hangisini seçerseniz seçin yalnızca yavru kedinizin içinde rahatça ayağa kalkıp dönebileceği kadar geniş olduğundan emin olun. Çantada havalandırma yeterli olmalı, içi güvenli ve temizlemesi de kolay olmalıdır. Çantayı kullanırken altına eski bir havlu örtün. Havludan gelen tanıdık koku, yabancı bir yerlere giderken yavru kedinizi rahatlatabilir.

Mama ve su kabı


Kaplar temizlemesi kolay ve ters dönmeyecek kadar da ağır olmalıdır. Bazı yavru kedilerin plastiğe karşı alerjisi olabilir, bu yüzden çift gözlü metal kaplar en idealidir. Yavru kedinizin kabında sürekli taze ve temiz su olmasına özen gösterin. Kabını her gün yıkayın.

Kum Kabı Malzemeleri


Yavru kedinizin dışkılama ihtiyacı İçin dışarı çıkacağını beklesiniz de yine de bir kum kabı, kedi kumu ve kepçeye ihtiyacınız olacaktır. Erişkin bir kedinin içine sığabileceği ve kumu eşelerken dışarı dökemeyeceği kadar geniş bir kum kabı seçin. Kum yerine gazete kâğıdı ya da talaş kullanabilirsiniz ancak yine de ticari amaçlı satılan kedi kumları sizin için daha elverişli ve sağlıklı olacaktır. Biraz daha pahalı olabilir ama son derece emici, daha derli toplu ve kokuyu gidermek de daha kolaydır. Kumun üzerindeki pislikleri her gün bir kepçe, süzgeç veya bir kevgir yardımıyla uzaklaştırın.
Kum kabını temiz tutmaya özen gösterin çünkü yavru kediniz pis ve kötü kokan bir kabı kullanmaktan kaçınacaktır. Kum kabını haftada bir kere mutlaka su ve sabunla yıkayın. Amonyak içeren güçlü dezenfektanlar kullanmaktan kaçının, bunlar yavru kedinizin sağlığı için tehlikeli olabilir ve aynı zamanda da amonyak kokusu hassas burnunun irritasyonuna sebep olabilir. Kum kabını ayda bir kere çamaşır suyu ve su gibi daha hafif dezenfektanlarla yıkayın ve eğer mümkünse dışarıda, açık havada kurutun. Kum kabını elledikten sonra her zaman ellerinizi iyice yıkayın.

DİKKAT
Kum kabından kedi dışkılarını temizlerken toksoplazma adı verilen mikroorganizmalar insana bulaşabilir. Yavru kedinizin kumunu değiştirirken eldiven kullanın ve sonrasında mutlaka ellerinizi yıkayın. Toksoplazmiyozis birçok doğum komplikasyonuna neden olduğundan, hamile kadınlar bu konuda daha dikkatli davranmalıdır. Kum kabını temizleme ve kum değiştirme işleminin ailede hamile olmayan bir birey tarafından yapılması gerekir.

Kediniz için Yatak

catbed
Yavru kediniz için ayrıca bir de yatak ayarlamanız gerekecek. Yavru kedilerin çoğu kendilerine ait bir yatak ister fakat eğer ki yeni yatağını görmezden gelmeyi tercih ederse sakın hayal kırıklığına uğramayın. Yavru kedinizin tercihlerini iyice anlayana kadar siz de süslü püslü bir sepet ya da peluş bir yatak için aşırı miktarda para harcamak istemezsiniz.

İlk önce basit, karton bir yatakla başlayın. Kenarları cereyan olmasını önleyecek kadar yüksek olan, geniş bir karton kutu bulun. Bir giriş kapısı kesin. Kutunun içine eski bir yastık serin ve sıcak tutması için yumuşak, yıkanabilir materyalle kaplayın. Eğer mümkünse bu iş için eski eşofman üstlerinizden birini kullanın. Yavru kediniz sizin kokunuz sayesinde rahatlayacak ve bu sayede yeni yatağını kullanmak için cesaretlenecektir. Yedek olarak bir tane daha örtü bulundurun. Kediler çok titiz canlılardır ve bu yüzden yattıkları yerin her zaman temiz olduğundan emin olun. Yatağı evin ana trafiğinden uzak sessiz, cereyansız bir köşeye yerleştirin. Burası artık yavru kedinizin köşesi olacaktır.

Tırmalama Çubuğu

Kediler bunu egzersiz yapmak (bedenlerini esnetmek), tırnaklarındaki ölü deriyi temizlemek ve hem görsel hem de koku yoluyla kendi bölgelerini işaretlemek için kullanırlar. Yavru kedinizi erkenden eğitmek için derhal bir tırmalama çubuğu satın alın.  
Tırmalama çubuğu sağlam ve yavru kedinizin tüm bedenini esnetmesine yetecek kadar da uzun olmalıdır. Bir parça tahta ve eski bir halıyla bunu kendiniz de evinizde yapabilir ya da bir evcil hayvan malzemeleri satışı yapan noktalardan temin edebilirsiniz.
Kediniz eve gelir gelmez onu tırmalama çubuğu konusunda eğitin. Çubuğun yanında veya yakınında onunla sık sık oynayarak onu tırmalama çubuğu kullanması için teşvik edin. Ne demek istediğinizi çabucak anlayacaktır. Sonra da gerilmek istediğinde mobilyalarınız yerine tırmalama çubuğunu kullanacaktır!
Kendi sınırları dışında bir yerleri tırmalarsa ellerinizi sertçe birbirine çarpın ve katı bir ses tonuyla, "Hayır" deyin. Ardından onu yerden kaldırın, tırmalama çubuğunun yanına götürün ve direğe tırmanması ve tırmalaması için onu cesaretlendirerek en sevdiği oyuncakla birlikte onunla orada oynayın. Boynundan sırtına doğru onu sertçe okşayarak gerilme güdüsünü uyarın. Direğini düzenli bir şekilde kullanırsa onu her zaman ödüllendirin ve sevin. Eğer büyük bir eviniz varsa, iki tane çubuk isteyebilirsiniz; biri onun yatağının yanında ve diğeri de ona çekici gelen koltuk veya kanepenin yanında. Eğer yavru kedinizin tırmalama çubuğunu kullanmasını sağlamakta sorun yaşıyorsanız, biraz daha çekici kılmak için üzerine kedi nanesi sürün.

Boyun Tasması, Göğüs tasması ve Kayışı

Boyun göğüs tasması ya da tasma kayışı yavru kediler için çok gerekli değildir ancak yine de bunları almak isteyebilirsiniz. Yavru kediniz hala bir yavruyken ona tasmayla yürümeyi öğretmek daha kolaydır. Göğüs tasması boyun tasmasından daha çok tercih edilir çünkü kedilerin çoğu yürürken boyunlarında bir tasma hissetmekten hoşlanmaz. Eğer yavru kediniz dışarıda geziyorsa, her zaman üzerinde bir künye veya elektronik künye (mikroçip) bulunan bir güvenlik tasması takmalıdır. Bu hisse alışması için erken yaşlardan itibaren tasma takması konusunda dikkatli olun. Güvenlik tasması, istendiği zaman kolay kopan bir materyalden yapılmalıdır. Bu şekilde, eğer bir ağaç dalına, çit ya da ona benzer başka bir şeye tırmanırsa yavru kediniz boğulmaktan kurtulur.

Tarama taraklar

Hem kısa hem de uzun tüylü yavru kediler için bir pire fırçasına ihtiyacınız olacaktır, ancak bu fırçanın tipi yavru kedinizin tüylerinin uzunluğuna ve yapısına bağlıdır. Taranmak, yavru kedinizin tüylerini sağlıklı ve güzel tutar. Yavru kedinizi bir an önce taramaya başlayın ki, bu işlem onun da genel rutin işlerinden biri olsun .

Oyuncaklar

Yavru kediler hareket eden, yuvarlanan, hışırdayan ya da kayan her şeyle oynar. Merak, kedilerin doğasında vardır ve kediler güvenli, oynaması zevkli birçok oyuncağa ihtiyaç duyar. Özellikle yavru kediler için üretilmiş oyuncaklardan alın. Kırılmayan, paramparça olup yutulmayanlardan olmasına dikkat edin. Titreyen jölemsi toplar ya da sert kauçuktan yapılma fareler mükemmeldir. Kazalardan sakınmak için bazı yavru kedi oyuncakları yalnızca siz yavru kedinizle oynarken kullanılmalıdır. Oyuncakların mutlaka mağazalardan alınmasına gerek yok. Hayal gücünüzü kullanın. İşte muhteşem oyun aletlerinden birkaçı:
  • Ping-pong topu
  • Tahta iplik makarası
  • Kabuğu çıkarılmamış ceviz
  • Top haline getirilmiş mumlu kağıt
  • Tuvalet kağıdının karton rulosu
  • İçi kağıt peçete dolu ayakkabı kutusu 

Yavru kedinize vermek istediğiniz bazı eşyalar ona zararlı olabilir. Aşağıda adı geçenleri yavru kedinizden uzak tutun:
  • İp ya da yün yumağı
  • Paket lastiği
  • Alüminyum folyo toplar
  • Mantar tıpalar
  • Tel burgular 
Ayrıca sert, sivri uçlu olan her türlü malzemeden kaçının. Noel ağacı süsleri gibi kırılabilir oyuncaklara (ya da yavru kedinizin oyuncak olarak görebileceği diğer şeylere) dikkat edin. Yumuşak kauçuk, yün, sünger ya da poliüretandan yapılmış hiçbir şeyi ona vermemeye özen gösterin. Eğer yavru kediniz bunlardan ufak bir parça bile yutsa, sindirim sorunlarıyla karşılaşabilir. Çığlık atan her oyuncaktan uzak durun çünkü içlerindeki minik düdükleri de kediniz yutabilir.

1 yorum: