Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

17 Mart 2010 Çarşamba

SCOTTISH FOLD Hakkında


Scottish fold kendi ataları gibi çok güçlü bir kedidir. İnsanları sever sakin ve uysaldır. Kedilerin sesleri ince ve yumuşak olduğundan çevreyi rahatsız etmez.
Scottish Fold kedileri çevresindeki yetişkin ve çocuklara çok çabuk alışır, hem kalabalık ailelere hem de yalnız yaşayan insanlara uyum sağlar, onlar için tek gereken şey ilgidir. Sadece çevresindeki insanlarla değil, evcil hayvanlarla da gayet iyi anlaşır.
Bu kediler başka cins ( Amerikan Shorthair ve British Shorthair ~İngiliz kedisi) kediler ile karıştırılmasına rağmen son 40 yılda kendi öz cinsini ortaya çıkarmıştır. Scottish Fold genelde orta boylu, yuvarlak vücutlu ve büyük gözlere sahiptir. Yapılarına göre tüyleri iki tipte ayrılır. Kısa tüylü tipte: yumuşak ve gür tüy vardır. Uzun tüylü tipte: ipeksi ve keçeleşmeyen bir tüy vardır. Tüyün uzunluğu çene altında ve pati kısmında diğer tüylere göre daha uzundur. Scottısh fold kedileri çok çeşitli renklere ve renk tonlarına sahiptir.
Bu cins kedilerin iki kulak tipi mevcuttur. Bunlardan birinin kıvrık (folded ear) kulakları, diğerinin ise normal dik (straight) kulakları vardır. Bu cins kedinin yavruları normal dik kulaklarla doğuyor. Kedinin kulakları doğduktan 3-4 hafta sonra ya dik kulak olarak, yada kıvrık kulak olarak kalıyor.
12 haftalığına doğru yavrunun kalitesi de belli oluyor. Show, breed veya pet: fuar, soylu veya evcil demektir. Kedi yetiştiricilerin ‘altın hayal’ olan Fuar tipi- çok asık (yatık) kulakları olan bir tiptir. Dik kulak olan kediler de fuara katılabiliyorlar fakat bazı felinologi sistemleri şampiyon sınıfları açmıyorlar. Asık kulaklı kedi yavruları show ve top-show sınıfından almak gerçekten çok zor, çünkü bu tip çok nadir çıkmaktadır tabi ki fiyatı da çok yüksek.Kedi alma sırasında mutlaka kuyruğun ve patilerin elastiğine(yumuşaklık) dikkat edin. Patiler yumuşak normal (kesik olmayan) parmaklı olmalı. Kedi kuyruğuna (tüy yattığı yönünde) dokunduğunuz zaman dokunuşunuz yumuşak ve yavruya rahatsızlık vermeyecek bir şekilde olması gerek.
Bu yazıyı Mart 2010 yılında yazmışım :) Şimdi ise o zamanki bilgilerime göre şimdiki bilgilerim biri bir testi su ise şimdiki minik bir gölet :)
www.kediperisi.com sitemden lütfen ırkla ilgili her konuda bilimsel sayfalarımızı okuyunuz.
Kediyle kocaman sevgi ile kalınnn 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder