Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

14 Şubat 2018 Çarşamba

SCOTTISH FOLD IRKININ TARİHÇESİ

SCOTTiSH FOLD IRKININ TARİHİ
İlk scottish fold olan Susie: 1961 yılında Iskoçya'nın Tayside bölgesinde (Dundee'nin kuzeybatısı) çiftçi bir aile olan William ve Mary Ross tarafından McCrae'nin Coupar Angus kasabasının yakınındaki çiftliklerinde keşfedildi.

Susie, ilk beyaz dişi Scottish fold shorthair.
1963 yılında William ve Mary Ross çifti, Susie’den Snooks adında beyaz dişi bir yavrunun doğumuyla yeni bir ırk oluşmuştur.

1970’ler Mary ve William Ross çifti.
17 Ağustos 1964 yılında dünyaya gelen Snowball adındaki kıvrık kulaklı beyaz erkek, kızıl bir tekir ile çiftleşen Snooks’un ilk dünyaya getirdiği yavrusuydu.
15 Mayıs 1966 yılında beyaz bir british shorthair olan Lady May ile çiftleştiren Snowball’un , beş adet kıvrık kulaklı yavrusu doğdu.

Denisla Panda ve Denisla Snowdrift.
İlk Scottish Fold Beyaz renkli bir kedidir

Denisla Snowdrift.
Snooks’un ikinci çiftleştirilmesi Ryelands Regal Gent adında mavi dişi bir British Shorthair ile oldu. 25 Haziran 1969 yılında bu batımdan doğan kıvrık kulaklı iki yavru doğdu. Mavi-beyaz erkek; Denisla Hector ve mavi-beyaz dişi tekir; Denisla Hester of Mini.
1966 yılında Ross’ların üretim çiftliği GCCF(Governing Council of The Cat Fancy)’e kaydoluyorlar. Üretim çiftliklerinin ismini evlerinin yakınında olan Den ve Isla nehirlerinden esinlenerek Denısla koyuyorlar. Bu yeni ırka Lop-eared(sarkık kulaklı) tavşanlardan dolayı Lops adını verdiler. Fakat 1966 yılında ırkın ismi Scottish Fold olarak değiştirildi. 1967 yılında Ross’lar ayrıca genetisyen Pat Turner ile görüştüler.Ilk batımlar arasında uzun tüylü Scottish Fold’lar doğmuştu, çünkü birçok British Shorthair üreme programının sonucunda uzun tüylü(longhair)British’ler elde edilmişti.

Yukarıdaki resimde solda olan Denisla Morag, ama ortadaki uzun tüylü kıvrık kulağa dikkat edin. 1971 yılında GCCF bir hata yaparak, Scottish Fold’ların kulak hastalıklarına ve kulak uyuzuna daha meyilli olduğunu düşünüp kayıtlarını dondurmuştur. Aslında Scottish Fold’ların kulak hastalıklarına diğer ırklardan daha meyilli oldukları bile söylenemez.
1970 yılında, British Shorthair üreticilerinin, British SH ırkının Fold üretim programında kullanılmasının ırk bozulmasına sebebiyet verebileceğini düşünmesi Ingiltere’de Scottish Fold üretiminde problem yaşamaya başlamasına sebep olmuştur. Denisla Joey, Denisla Judy ve Denisla Hester of Mini adındaki 3 Scottish Fold, Massachussetts/Newtonville’de bulunan Carnivore Genetik Araştırma Merkezi’ndeki Ph.D Neill Todd’a gönderildiler. Ama kısa zamanda bu ırka olan ilgisini kaybetti ve 1971 yılında Denisla Hester adındaki kediyi Pennysylvania’nın güneydoğusunda Scottish Fold ırkı hakkında Cat Fanciers Association Yıllığı’nda bulunan bir makale okuduktan sonra bu ırka ilgi duyan Sally Wolfe Peters adındaki bir Manx üreticisine verdi.1972’de Peter, Denisla Hester’ı siyah,erkek bir Exotic Shorthair ile çiftleştirdi. Bu birleşmeden mavi erkek bir Scottish Fold shorthair : Wyola Jed Callant doğdu ve bu yavru Amerika’daki Scottish fold başlangıcının temsilcisi oldu.

Denisla Hester of Mini,dişi mavi-beyaz tekir shorthair.
Scottish Fold’lar 1973 yılında ACA (American Cat Association) VE ACFA( American Cat Fanciers association)’ya , 1974 yılında ise CFA(Cat Fanciers' Association)’ya kayıt olmuştur.
1978 yılında Scottish Fold Shorthair CFA tarafından düzenlenen şampiyonada tanınmıştır.
1986 yılında Scottish Fold Longhair TICA tarafından şampiyonaya kabul edilmiş ve 1993 yılında Longhair Fold CFA tarafından şampiyonaya kabul edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder