Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

17 Mart 2010 Çarşamba

SCOTTISH FOLD Çiftleştirme

SCOTTISH FOLD ÇİFTLEŞTİRME

Scottish Fold cinsi kedilerde kıvrık kulaklara yol açan gen, aynı zamanda, bazı fiziksel anormalliklere de sebep olabilmektedir. Anormalliklere sebep olan husus, tek bir başat genin homozigot halinde bulunmasıdır. Şayet, bir kıvrık kulaklı bir Scottish Fold kedi başka bir kıvrık kulaklı Scottish Fold kedi ile eşleşirse, yavruların hepsi kıvrık kulaklı olur fakat bu yavrular iki önemli ciddi kusura sahip olabilirler:
1. Kuyruk omurlarının birbirine yapışık olması dolayısile anormal kalın bir kuyruk oluşabilir
2. Patilerin çevresindeki kıkırdağın büyümesi sonucu kalınlaşmış bacaklar oluşabilir ki bu da hayvanın yürümesini zorlaştırır.
Bu genetik sorun dolayısiyle, kıvrık kulaklı Scottish Fold kedi sahipleri, eşleştirmelerde daima kıvrık kulaklı olmayan eşleri (Brittish Shorthair gibi ) tercih ederler. Bu durumda doğan yavrularda sadece heterozigot halde kıvrık kulak oluşur ve bu yavrular bütün diğer kusurlardan masun kalır. Dolayısile, kıvrık kulaklı İskoç kedisi sahipleri, eşleştirmelerde bu hususu göz önünde tutmak zorundadırlar.
AB ülkelerinde ALMAYADA Scottish Fold ile aynı cins Scottish Fold kedilerin eşleştirilmesi ile ilgili yasaklar kanunlaştırılmıştır. Bu nedenle çiftleştirilirken British Shorthair ırkı tercih edilmelidir. Yavruların bir kısmı kıvrık, bir kısmı dik kulaklı olur.
Scottish Fold çiftleştirmede farklı kedi cinsleri tercih edilebileceği gibi en doğrusu British Shorthair ile eşleştirmektir.Islah Çalışmaları: 1961’de, Tayside-İskoçya’da bir çiftçi, çalıştığı çiftlikte kulakları öne doğru kıvrık bir yavru kedi buldu. Kedinin kulakları tıpkı bir yavru köpeğinki gibi öne yatıktı. Adı Susie olan bu beyaz kediciğin kökeni bilinmiyordu. İki yıl sonra yavruladı ve iki tane daha kıvrık kulaklı kedi ortaya çıktı. William Ross adında bir çoban bu kediciklerden birini alarak adını Snooks koydu, ve onu resmi olarak tescil ettirdi.
Ne yazık ki, yetiştirme programı kısa zamanda zorluklarla karşılaşmaya başladı. Kıvrık Kulakları yine Kıvrık Kulaklarla çiftleştirmek kalın uzuv ve kuyrukların yüksek oranda gelişmesiyle sonuçlandı. İlk başlarda, bunlar türün talep gören özellikleri oldu. Sonra bazı aklı başında insanlar çıkıp da bunların kemiksel anormallikler olduğunu ve kedilerin hareketlerini sınırladığını duyurdu. Bu ve kıvrık kulakların hijyen sorununa – ki İskoç kedisi yetiştiricileri buna hararetle karşı çıkıyorlardı - değinen insanların baskısı sonucu yetiştirme programının neredeyse tamamen terkedilmesine sebep oldu. Ne var ki, sonraları Kıvrık Kulaklar’ın İngiliz Kısatüylü’ler ile çiftleştirilmesi sonucu doğan yavruların yarısının anormalliği olmayan, sağlıklı kediler olduğu keşfedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder