Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

1 Mart 2012 Perşembe

Scottish Fold alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Scottish Fold almadan önce bilmeniz ve dikkat edilmesi gerekenler.

Annesi ve babası bilinmeyen Scottish Fold bir kedi almak her zaman risktir. Gerçek anlamda Fold ile Fold eşleştirmeleri tüm Dünyada yasaktır. Ancak maddi değerleri göz önüne alındığında kayıtsız çiftleştirmelerle daha fazla Fold yavru elde etmek için bilinçsizce kedi üretimi yapan sorumsuz üreticiler bulunmaktadır. Bu yüzden alacağınız yavrunun ırksal garantisi için her zaman dernek, organizasyon klüp kayıtlarını kontrol ederek yavru sahiplenmenizi tavsiye ediyoruz.
Asla 2 fold eşleştirilemez.
Irksal hastalıklara yatkınlık birçok noktada genlerle ilgilidir. Eğer ebeveynlerden biri yada her ikisi genetik hastalık yatkınlığı taşıyıcısı ise ve veya ebeveynler aşısız, veteriner kontrolünde olmayan kediler ise; yavruları, sizlere sinsi bir hastalık taşıyıcısı olarak evinize gelecektir. Genelde ırksal yatkınlığa haiz hastalık mağduru bir annenin bu hastalığı yavrularına geçirme ihtimali yüksektir. Sağlıklı olarak düşündüğünüz kediniz, en fazla 3-4 senelik bir ömür için, siz onun sevgisine doymadan ölme riski taşıyabilir. Annesi ve babası belli olmayan Scottish Fold yavruları sosyal medya üzerinden tanımadığınız kişlerden yada Petshoplardan satın almak ise tamamen çılgınlıktır. Günümüzde başta fiv olmak üzere petshoplarda bir çok kedi hastalıkları salgın halindedir. 
En sağlıklı yavrular için daha bilinçli üreticilerin olması gerektiği ile Kedi Perisi ve Kedizade Cattery Türkiye'nin en güvenilir üyesidir. Aynı zamanda yavruları alanlara belli zorunluluklar getirerek, en sağlıklı ebeveynler ve yavrular için büyük bir oluşumu gerçekleştirmektedir.
Sağlıksız ve hijyenik olmayan yerlerde yaşayan kediler iç parazitler ve özellikle pireler, sokak hayvanlarından hastalıkları anne yada baba kediye taşıyabilir. Düzenli uygulanan iç ve dış parazit aşılamaları ve uygulamaları doğacak yavrularında sağlığını önemli derecede etkilemektedir. Heryıl rapelleri yapılan aşılamalarda muhakkak araştırmanız gereken özelliklerdir.
Anne kedinin içerik olarak en sağlıklı besinlerle beslenmeside yavrunun sağlığını oluşturan ve hayatı boyunca gereken fizyolojik gelişiminin oluşumu içinde doğru bir başlangıç teşkil eder.
Kedilerimiz temel gıda olarak, Dünyanın en süper premium mamaları ile beslenmektedirler. Ucuz mamalar hem annenin calsium, ve vitamin mineral depolarını tüketirken, hemde yavruların gelişimi için temel gıdalardan uzaktır. Gerçekten sağlıklı bir yavrunun anneleride en kaliteli beslenme düzeni ile bakılmalıdır. Ucuz mamaların 50-60 Tl olduğu durumlarda profesyonel mamalar ise 237 -260 Tl aralığındadır. Ancak yavruların sağlığı için, idealist bir üretici asla bundan taviz vermemeli ve beslenmelerinde kısıtlamaya, ekonomik mamalara kaçmamalıdır. Yine kuru mamanın yanında et,tavuk,ciğer,yumurta,balık,prebiyotik yoğurt, peynir, yaş mama gibi gıdalarla takviye edilmelidir. Hamilelikleri esnasında kış bebeklerinde anneye yeterince güneşten faydalanamaması durumunda calsium ve vitamin takviyeleri yapılmalıdır.
Anne kediler bir yavrulama makinesi değil, en sağlıklısı 2 yılda 3 batından fazla eşleştirilmemelidir. Ancak en güzeli yılda 1 kez yavrularının olmasıdır.
Tüm bunlar göz önüne alındığında, bilinçli üreticilerin yavrularının maliyeti oldukça külfetli olmaktadır. Ancak gerçek bir üretici bu temel prensipleri ve özeni asla ihmal etmemelidir. Önemli olan sağlıklı nesiller elde edebilmektedir.
Kreşimizin tüm kedilerinin bakımı herşeyden önce vicdani bir sorumluluktur. Bu yüzden yavruları sahiplenecek ailelerinde ayn sorumluluğu taşıması için, aile seçiminde titiz davranıyoruz. Onların sizlere aşı, mama, kum, veteriner masraflarını daima göz önünde bulundurmalısınız.
Genellikle blue ve lilac renkli yavruların dünyaya geldiği bu özel ırkın, aynı zamanda çok özel renkleride mevcuttur. Belirli renk genlerine bağlı olarak elde edilebilen bu yavrularda nadir görülmektedir. Beyaz, kırmızı, şeftali, point, kahverengi, cinnamon, fawn ülkemizde mevcut renklerdir. En popüler renk ve cins ise Golden Scottish foldlardır.
Kreşimiz değişik renkli bebekler üzerinde uzmanlık göstermektedir. Ancak klasik Blue renk yavrularımızdanda vazgeçmiyoruz.Olası yavrular blue, lilac, beyaz, kırmızı, krem, pointtir.
Golden Shaded & Golden Shell & Silver Shaded & Sİlver shell renk desen ve bunlarla kombinasyonlu point ( mavi turkuaz göz renkli beyaz üzeri silme gölgeli desenli ) renklerinde dünya çapında uluslararası standartlarda üstün ırk kalitesinde bebeklerimiz dünyaya gelmektedir.

Yavrularda pet, show ve breed olmak üzere 3 sınıf gösterirler.


  • Pet ırksal standartları tam ama sadece ev arkadaşı olarak bakımı uygun kedilerdir.
  • Show Class yine ırksal standartları tam ama maximum üstün görsel olumlu özellikler taşır.
  • Breed : ırksal standartları tam, özellikle üreme için uygun özellikte kedilerdir.
Bir show clas kedi aynı zamanda breeding içinde uygundur.
Henüz ülkemizde bilinmeyen bu kavramları umarız yakında daha çok araştırılacaktır.
Bu özelliklere göre yurtdışında kedilerin fiyatları değişim göstermekle birlikte, ülkemizde maalesef henüz farkındalık yaratılamamıştır. Ürememesi gereken birçok kedi, yine bilinçsizce üretilmekte ve ırksal özellikleri tam olmayan birçok kedi dünyaya, gerçek standartları uyan kediler gibi satılmaktadır.
Şimdiye değin, dünyaya gelen yavrularımızın çoğu Show ve diğerleride çok güzel ki; Breed sınıfında yer almıştır.
Size bir önceki ŞANS Batınından şimdi koca bir adam olan Shreki örnek göstermek istiyorum.

Scottish Fold kedilerde özellikle kulaklarındaki kıkırdakları başının aşağı yanına doğru eğen ve bu kıkırdağın kat yapmasını sağlayan bir mutasyon mevcuttur. Fd geni olarak adlandırılan bu gen, baskın bir gen mutasyonudur. Basit bir baskın gen mutasyonu sonucudur. Ebeveynlerden biri düz kulaklı olduğunda, Fd geni taşıyıcısı Scottish Fold diğer ebeveyn, fold yavru doğması için gerekli Fd geni sağlar ve yavrularında da bu geni taşıyanlar Scottish Fold olacaktır. Ama bu tüm yavruların fold olması gerektiği anlamında değildir. Genelde çok şanslı değilsenizJ bu oran %12.5 -25 civarında bir ortalama göstermektedir. Yani 4 yavrunun 1 yada 2’si fold olabilir. Ancak Scottish Fold kedilerin popülaritesinin her daim zirvede olması, hayvan ve canlı sevgisinden uzak bazı bilinçsiz üreticileri büyük hatalara yöneltmiş ve maalesef FOLD ile FOLD eşleştirmişlerdir. Bu durumda tüm yavrular fold olarak dünyaya gelecek, ama hayatları boyunca onlara müthiş ızdırap verecek ve yaşam kalitelerini sıfıra indirgeyecek sorunlarla karşılaşacaklardır. Çünkü bu baskın Fd genini her iki ebevynden de aldıklarında +FdFd geni taşıyacaklar ve bu gen onlara aşağıda belirtilen sorunlarıda birlikte miras getirecektir
Kuyruk anomalileri => Boru kuyruk, kısa küt kuyruk, kuyruk esnekliğinin kaybı yani sertlik vb. Kuyruk kedilerde aynı zamanda denge organdır. Yürürken, atlarken tüm fiziksel aktivitelerde ağırlığın, tüm organlara eklemlere dengeli bir şekilde dağıtılmasını da sağlamaktadır. Omurgalardan oluşmaktadır. Ancak omurgalardan oluşan kuyrukta, bu omurların yapışık olması, yada kıkırdak dokunun anomalilerinde, kuyruk esnekliği minimuma ineceğinden bu sorun kedinize yürüme ve fiziksel aktivitelerde büyük kısıtlama getirecektir. Bu kısıtlama farklı organlara yada extremitelere ( el, ayak,diz vb ) extra yük getirerek yada verilmesi gereken yükü engelleyerek eklemler dahil bir çok uzvun işlevine uygun işleyişindeki dengeyi bozacaktır. Normal de kuyruk esnekliğinin olması demek ; fiziksel aktivite sonucunda oluşan basının, ekstremitelere (pati,ayak,dize) dağılımının hızlı ve eşit şekilde olmasını sağlayacaktır. Sonucunda insanlardaki gibi hareketsiz kalan eklemlerde kaynaşma,kireçlenme vb gibi görülen etkileri ( kırılan ektremitelerde yapılan alçıda eklem yerlerinde oluşan kireçlenme etkileri gibi ) , aynı zamanda gereksiz yere binen yük sonucunda tahriş olan uzuvlarla da karşılaşılma olasılığı artacaktır. Tüm bunların sonucunda , ayak bilekleri ve dizlerde kaynaştırma sonuçlanır ve topallık, atlamak için isteksizlik, sert bir stilde yürüme, kısa şekilsiz distal ekstremite, şişlik gibi klinik olasılıklar görülebilir. Plantar tarsometatarsal bölgelerde kısa ve kalın esnek kuyrukların sonucu kedinizin yaşam kalitesini sıfıra indirgeyecektir. . Her iki ebeveyni Fold olan yavrular bu genin getirisinden ciddi etkilenirler. Yavru alırken muhakkak anne ve babayı görmeniz gerekmektedir. Kuyruk esnekliği ve eklemlerine dikkat etmelisiniz. Her ne kadar anne baba bilinse de fold geni taşıyan ebeveynin atalarını da bilmeniz gerekir. Çünkü bu FdFd geni nesillere farklı etkilerle aktarılabilmektedir. Biz bu sorumluluk bilinci ile erkek fold kedimizi büyük bir titizlikle seçtik. Soy ağacı neslillerce kayıt altında olan ve dünyanın büyük kulüplerinde kayıtlı ataları ile muhteşem bir pedigree’ye sahip catteryden titizlikle seçildi. Irkının en sağlıklı ve üstün özelliklerine sahip kedimiz 11kg’lık dev cüssesi ile 1 yaşını dolduran hareketli ve yakışıklı BARON’umuz ;) bizlere gurur vermektedir. İnanılmaz uyumlu ve sevecen karakteri ile de bizim gönlümüzün prensidir ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder