Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

15 Şubat 2018 Perşembe

Scottish Fold Fiyatları

Scottish Fold kediler ve yavrularını ücretsiz olarak elde etmeniz hemen hemen imkansızdır.
Dünya genelinde rağbet gören ve genelde safkanlığını koruyan nadir cinslerden oluşan Scottish Fold kedi yavrusu ve bu yavruların en ucuz fiyatlarını yavru almadan önce sizler için bilgi olması ve fahiş fiyatlarla suistimalleri önlemek açısından derledik.
Herşeyden önce bu ırk kedilerle ilgilenen kişileri şu konuda uyarmak isterizki anne babayı muhakkak görmek isteyin. Anne yada babadan birinin mutlaka dik kulaklı olması gerekir. Alacağınız yavrunun kuyruğunun boru gibi olmamasına, omurgasının hareketsiz olmamasına ve yürüyüşüne dikkat edin. Genelde yüksek değerlerini suistimal eden bilinçsiz üreticiler inanılmaz bir hata ile fold ile fold eşleştirebilmektedirler. Bu eşleştirmelerde tüm bebekler fold olur. Ancak bu aynı zamanda bir gen kusurunada işaret edebilir. Bu yüzden anne yada baba muhakkak dik kulaklı olmalıdır.

Lilac renk olarak bilinen Scottish Fold düşük kulaklı kedilerin fiyatı:
1500 TLden başlayıp, kaç aylık olduğuna ve yavrunun gelişimi ile birlikte görünüşü ve anne babanın cinslerinin ve atalarının safkan oluşuna, şecereli & soy ağacının kayıt altında olması vb. aynı zamanda yavrunun sahiplerine gideceği zamandaki talep ve sahiplendirilecek yavruların Türkiye genelinde az olmasına göre 2500 TL'ye kadar çıkmaktadır. Secereli yavrular 1500 Tl'den başlamaktadır. Show sınıfı yavrular 2500 TL civarıdır.
Blue ( Mavi gri ) rengi Scottish Foldlar; Yine Türkiye'de en çok tercih edilen bu renk İskoç kedilerinin fiyatları:
1500 TL'den başlayıp, kaç aylık olduğuna ve yavrunun gelişimi ile birlikte 1,5 & 4 aylık arası yavrular için 2500 TLye kadar çıkmaktadır. Secereli yavrular 1500-2000 Tl. Show quality kittens 2500 Tl


Beyaz renk Scottish Fold yavrular profesyonel bir bakış açısıyla ve anne baba ve ataların bilinmesiyle yine arz talep aylarına göre fiyatları:
2000 TL'den 3500 TL'ye kadar çıkmaktadır. Alındaki gri akıtma genelde beyaz kürklü mavi gözlü kedilerde görülen doğuştan sağırlık özrünün olmadığının bir kanıtıdır aslında. Bu renk kediler uluslararası federasyonlarda van olarak geçer. Bu renge verilmiş olan isimdir.

Scottish Fold kedilerde aynı zamanda kırmızı,beyaz siyah, krem, duman, chinchilla, krem, tekir, parçalı ve iki renkli (bicolor),calico renkler mevcuttur.
Kırmızı safkan bir Scottish kedi minimum 1500 TL ile 2500 TL'ye kadar alıcı bulabilmektedir.
En popüler renkler blue ve lilactır. Beyaz ve nadir çıkan çukulata rengi Scottish Foldlar genelde daha doğmadan sahiplerinden rezerve edilmektedir.
Tekir desende olanları 3 şekilde olabilir.
Bunlar,
Klasik tekir modeli: Temel rengin üstünde çelişen açık ve koyu bantlar vardır.
Uskumru tekir modeli: Kahve, gümüş ve mavinin ağırlıklı olduğu modeldir.
Kısmen tekir modeli: Kırmızı ve krem tonlarındadır.
Ayrıca gümüş tekir, gölgeli gümüş, gölgeli altın, siyah duman gibi pek çok renk versiyonlarıda görülebilir.
Genelde dişi İskoç Kediler daha yüksek fiyatlarla satılır. Yavruların flap denilen sıfır kulak olması tercih edilen bir özelliktir. Eğerki daha düşük bir fiyat veriliyorsa sorgulayın:
  • * Anne ve babayı gördünüz mü ?
  • * Anne ne sıklıkta doğum yapıyor ? İstenildikten sonra bir dişi kedi, senede en az 3 batın yavru verebilir. Bu durumda yavru çok ama anne ve bebeklerin sağlığı ciddi tehlike altındadır. Bebeğinizin kemik yapısı gelişimi için bu çok önemli. Eksik ödediğiniz para muhtemelen veteriner masraflarına gidecektir.
  • * Anne, baba safkan mı ? Anne yada baba british shorthair yada scottish straight olmayabilir. Genelde fold dişilerden hangi ırkla eşleştirilirse eşleştirilsin kıvrık fold kulak yavru alınır. Ama kedinize Scottish Fold demeniz için tüy, göz vb anatomik ve fizyolojik özelliklerininde standartlara uyması gerekir. Irksal standartlarına uygunluğu muhtemelen sapma gösterecektir !  Bilmeyenler için kıvrık kulak olması yetebilir. Ama gerçek bir Scottish Fold isteyenler için paranızın karşılığını aldığınız asla söylenemez.
  • * Anne ve Babanın veterinerlik ve bakım masraflarını (mama, beslenme ) şekli nedir? Anne ve yavrular kaliteli mamalar ve beslenme düzeni ile besleniyor mu ?
  • * Yurtdışından gelmiş olabilir !!! Her yıl binlerce cins kedi yavrusu gayet ilkel şartlarda, çantalar, valizler içerisinde getirilerek petshoplara oldukça düşük fiyatlara satılmaktadır. Ellerinde kalan yada hastalıklı yavrular oldukça ucuz piyasaya sürülmekte. Kaçak yollarla getirilen yavrular ne şartlarda üretildi ? 
  • * Dernekle bağlantısı var mı ? ciddi bir üretici kedilerinin ırksal standartlarını sorgulatmak için derneklere üreyen kedilerini kaydettirir. Üreme, doğum periyotları, ırksal standartlar, genetik prensipler vb kuralları dernek üyeliği ile kabul eder. Bu esnadada üretici derneğe secere, üyelik vb gibi bir masraf yapacaktır. kedinizi koruyacak en önemlisi aşı takibinide muhakkak uygulayacaktır.. Buda kedinizin maliyetine extra minimum 20 Tl masraf getirecektir. Ama alacağınız kedinin atalarını bilmek ve emin olmak istersenizde vereceğiniz yüzlerce lira kedi ücreti için extra bir 20 Tl çokta büyük bir para gibi görünmüyor. 
  • * İç dış parazit bir aşı değil, uygulamadır. Yavrunuz aşılımı ? Aşı veterinerler odası tarifesine göre karma 60 TL'dir. 45 TL'yede uygulayan hekimler vardır. Yavrunuzun ilk aşısı ne zaman yapılmış. Doğru olanı anne sütünden kademeli olarak kesilmesinin ardından 15. gün ilk karma aşıları yaptırılır. 2. doz uygulama 21. gün tekrarlanır. Kuduz 45 TL. Kediniz bu şekilde aşılanmadı ise yavrunuzun ciddi ciddi sağlığı tehdit altındadır. Herkedi corona virüs ile karşılaşır, onu korumanız sadece ve sadece doğru zamanda yapılan aşılamalar iledir ! FELV, FIV, FIP yada gençlik hastalığına yakalanarak heryıl binlerce ırk kedi ölmektedir. Kapalı kafes ortamından alacağınız kedinin öncesindeki yavrunun bu hastalıkları taşıyıp, taşımadığını nasıl bileceksiniz ?  Birde ilk aşısıs doğru zamanda yapılmadı ise !!!  TÜM BUNLAR EXTRA MASRAFTIR. Ama yapmazsanız 135-150 TL aşıdan + 20 TL secere belgelerinden + iç dış parazit uygulamasından Kediyi 250, birde sık eşleştiriliyorsa 300-400 TL ucuza alırsınız. AMA İYİ BİR VETERİNERLE ANLAŞIN ;) daha fazlası cebinizden çıkcaktır muhtemelen.
Yine hatırlatmak isteriz ki sahte hesaplar ve ilanlarla büyük dolandırıcılıkların yapıldığı ilan sitelerinde ki oldukça düşük ücret talep eden Somali vb. ülkeden kullanıcıların ilanlarınada dikkat etmelisiniz. Daha düşük ücret talep edenlerin, lütfen güvenilirliklerini iyice sorgulamanızı tavsiye ediyoruz. Bu şekilde dolandırılan azımsanamayacak bir mağdur kedisever sayısı bulunmaktadır. Irksal standartları ve bakımları maksimum,sağlıklı eşleştirmelerden dünyaya gelen yavruları edinirken fiyatlarınında bu ölçüde artacağını bilmenizi belirtmek isteriz.
Tavsiye ediyoruz !!!
Yavru almadan önce bilginiz olmalı..

Scottish Fold & British Shorthair RENK KODLARI . TIKLAYINIZ !

ÖNEMLİ !!! Scottish Fold alırken DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER !!! TIKLAYINIZ !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder