Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

17 Şubat 2018 Cumartesi

Kedim Aşırı Kilo aldı ne Yapmalıyım ?

Kedim Aşırı Kilo aldı ne Yapmalıyım ?

İlk öncelikle insanlar gibi kedilerde boy bel ölçüsü yok gerçekten kilo aldığına emin misiniz.
Sonrasındaki gibi asla Nutella yedirmeyin :)))
Hafif alt kasıkta yağ bezeleri size kilo aldığını düşündürmesin. Özellikle karın kısmında ön bacak dirsek üstü kol ve omuzlar dahil aşırı sert bir yağlanma varsa ( genellikle kısırlaştırma sonrası belli sebeplerle görülebilir ) kilo aldı dediğinizde yapmanız gereken mamayı kısıtlamak değil kedinize spor yaptırmanızdır :))) Komik ama biz bu yöntemle onlarca kediyi sağlıklı olarak en az 10 yıldır mükemmel şekilde büyümelerini izliyoruz. Yurtdışında özellikle Felinologların tavsiyesi kedilere egzersizle kilo kontrolü yaptırılmasıdır. Küçük bir alanda kedinizi kısıtlamayın. Bunun için özel oyuncaklar vardır . Diyelim hiçbirini alamadınız Bir uzun kurdela uzun bir koridor bu egzersizler için biçilmez kaftan. Koridor yada evde kurdela ile onun dikkatini çekerek sürekli çekeleyerek hareketlenmesini ve koridor boyunca onun koşmasını sağlamalısınız.  Tırmalama platformları , lazer ler özel oyuncaklar ama illaki günde en az 1 defa onun yorulduğunu anlayasıya kadar spor yaptırmalısınız. Mama kabını uzak bir yere koyun gidip gelmek zorunda kalsın. Mama kısıtlarsanız bu hem onun psikolojisini bozacaktır. Kullandığınız mamalar yine protein orantısı olarak ki protein hücrenin yapı taşlarını destekler yüksek ve doğru orantıda olmalı. Profesyonel mamaların lütfen kısır kediler için olanından alınız. 
Not: Biz kısır kedilerimize diğer kedilerimizle aynı şekilde normal mama veriyoruz ancak hareket ve spor aktivitelerimiz tavan ve yaşam alanımız geniş kesinlikle kilo almadık ve herhangi bir böbrek taş sorunu yaşamadık :)))
Lütfen konu ile ilgili sorularınızı yorum kısmından bizlere yöneltiniz. Cevap vermekten mutlu oluruz.
Yasemin Hocaoğlu
Kedi Perisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder