Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

14 Şubat 2018 Çarşamba

Kediniz Evinize Gelmeden önce HAZIRLIK

Kediniz Gelmeden Önce almanız gerekenler
Kediniz için İLK alışveriş listesi :)


Evet minik bir pati aldınız ve kısa zaman sonra evinize ailenize katılacak. Gelmeden önce onun ihtiyacı olan şeyleri hazırlamanız geldiğinde hem sizin , hemde onun sorunsuz yaşaması için oldukça önemli. Acilen ilk etapta almanız gereken malzeme listesi sizin için kolaylık olacaktır.

1* Kedi Maması :

Herşeyden önce bebeğinizin üreticisinden hangi mama kullandığını öğrenmelisiniz. 1 yaşına kadar bebekler büyüme çağında oldukları için muhakkak premium yavru kedi maması ile beslenmelidir.
Bizim bebeklerimiz size gelinceye değin 2018 tarihi itibari ile Matisse Yavru Kedi Maması kitten ile beslenmektedir. Bizim kedilerimizde beslenmesi ve sağlığı konusunda tasarruf asla olmaz :)Lütfen ilk başlangıç olarak 2 kglık Matisse Yavru Kedi Maması alınız . Bu size yaklaşık 2,5 -3 ay yeterli olacaktır. Hava almayan bir kavonozda saklamanız durumunda güvenle tüketebilirsiniz.
1 yaşından itibaren kedilerimize Matisse  Kedi Maması kulanmaktayız.

2*Kedi Kumu:

Kediler oldukça temizliğe düşkün petlerdir. Lütfen kediniz evinize gelmeden önce muhakkak kum kabı ve kumunu temin etmelisiniz. Biz ince taneli ARMOKITTY topaklaşan kedi kumu kullanmaktayız ( Sabun Kokulu olanından oldukça memnunuz ) 

3* Kedi Kum Kabı:

Bebeğiniz size gelmeden önce tuvalet eğitimini almış olacaktır. Yinede geldiğinde kumunun yerini öğrenmesi için birkaç defa kumuna götürüp bırakmalısınız. Kum kabını onun kendisini huzurlu hissedeceği ve kolaylıkla bulabileceği bir yere koymanız oldukça önemli. Kumunun ve kendi kokusunu bastırabilecek bir yerde olmaması önemli. Kediler genelde kokuyu çok yüksek algılamaya sahip petlerdir. Kötü koku olacak bir ortamda da tuvalet kabını özellikle koymamanızı önereceğim. Gerçekten çok temiz petler. Aksi taktirde temiz bir ortam arayacaklardır tuvaletlerini yapmak için :))
Kum kabınızın yerinin nasıl olması gerektiğini inşALLAH anlatabilmişimdir.
Şimdi en önemlisi kum kabını ilk etapta aşırı büyük bir kap olarak almamanızı öneririm. Çok yüksek olmamalı. Rahatlıkla içine girip çıkabileceği yükseklikte olmalı. İlerde büyüdükçe daha farklı bir kap edinebilirsiniz. Ama ilk etapta onun bu alışkanlığını pekiştirecek rahatlıkla girip çıkabileceği basit bir kap edinmeniz yeterli olacaktır.

4* Kedi Yemek ve Su Kapları:

İlk kedi edinenlerin bende ilk zamanlarda öyle idim özel kaplara ilgisi olukça fazladır. :) Bu konuda ailelerin o ilk heyecanını en iyi anlayanlardanım. Ancak ben kap şekli konusundan ziyade tüm ailelerimden cam ve seramik kapları tercih etmelerini rica edeceğim. Kediniz için en sağlıklı olanı her zaman için cam ve seramik kaplardır. Su kabının alt kısmının heyecanlı miniğinizin dökebileceğini düşünerek geniş ve düz tabanlı olmasına dikkat etmelisiniz.

5* Kedi Taşıma Çantası:

Minik petiniz evinizin dışına çıkarken muhkakkak bir taşıma çantasına ihtiyaç duyacaktır. Rahat hava alabilecek aynı zamanda onun dışarıyıda keşfetmesini sağlayabilecek bir taşıma çantası o gelmeden muhakkak edinmelisiniz.

6* Kedi Tırmalama Ağacı:

Kediniz kesinlikle tırmalama ağacında tırnak törpüleme alışkanlığı olarak size gelecektir. Bu alışkanlığının bozulmaması için minik bir tırmalama tahtası yada ağacı o gelmeden muhakkak edinmelisiniz. Onun buna ilgi göstermesi için üzerine sesli bir top yada oyuncak monte edebilirsiniz.
Acilen yada ilk başta almanız gerekenler listemiz bu kadar :) Ben ailelerime hep söylediğim ilk etapta basit şeyler almaları, ilerleyen zamanda istedikleri ve ihtiyaçlarına göre çok çok özel şeyler edinebilirler. Örneğin büyük bir tırmalama platformu vb. Yada çok şık bir kapalı tuvalet gibi. Zaman içerinde onun özel ihtiyaçları ve zevklerini daha kolay keşfedeceksiniz.

Bebeğinizle mutlu ve uzun bir ömür sürmeniz dileğiyle sevgi dolu patiler :)
Kedi Perisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder