Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

17 Şubat 2018 Cumartesi

Scottish Fold Mama Önerisi

Scottish Fold KEDİNİZ VAR Mama Önerisi

Gelişim döneminde ve 6 yaş sonrası kıkırdak ve eklem sorunları
Gelişim dönemine girişte kedilerde kıkırdaklar yumuşaktır. Scottish Fold kedilerde kulakların kıvrılmasına sebep budur. Ancak yaş ilerlemesi ile birlikte kırkırdaklar doğru sertliğe ulaşırlar. Bu sebeplede kulaklar kalkabilir.

Kıkırdak doku sorunlarında ilk düşünülen bir travmaya bağlı olarak ortaya çıkıp çıkmadığıdır. Ancak kedi Scottish Fold olduğunda bu en son düşünülür nedense !!!!
Eğer yüksekten düşme , çarpma yada koşturmacada ters bir hareket yada travma yoksa farklı etkenler düşünülebilir. Yansıma ağrıları ki insandada bu aynı şekildedir. Kalça sorunu, bel fıtığı, kistler, yada enfeksiyonel hastalıklar, bağ dokular ile ilgili sorunlar yada illaki ırka bağlı olmayan kemik anomalileri tablosuda değerlendirilmelidir. Yardımcı teşhis yöntemleri MR ve Tomografidir.
Dize ve ayak eklemlerine aşırı yüklenmeler, yüksek yerlerden atlama , tırmalamalara takılma ve kurtulmaya ç.alışırken zorlamalar yine aşırı hareketlilik koşturmaca düşme vb etkenler var olan eklem kıkırdaklarına ciddi zararlar verebilir. Akabinde eklemlerde yada kıkırdaklarda bir tahribattan şüphelenilmesi durumunda bunu dahada telafisi olmayan bir noktaya taşımamak için eklem ve kıkırdakları zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır. Eklemler etrafındaki adele bağ dokuları güçlenmesi için hareket alanı şikayetin nevi belli olana değin kısıtlanmalı ve kıkırdaklara eklemlere yeni bir darbeden kaçınılmalıdır.
Sağlıklı beslenme kıkırdak ve eklem sağlığı için oldukça önemlidir. Vitamin ve mineral , protein alımı yeterli ve su tüketimi normal olmalıdır.
Eklem ve kıkırdak sorunu yaşayan kediler kıkırdak harabiyeti anlamına gelen artrit tehlikesi ile karşı karşıyadır.
Hızlı kıkırdak yenilenmesi için en önemli amino asitlerden biri lisindir. Lisin, kalsiyum emiliminden ve zarar görmüş bölgeyi onaran kolajen (kıkırdak tutkalı) üretiminden sorumludur. Kolajen aynı zamanda cildinizin görünümünü ve tendon dayanıklılığını geliştirir. Vücut doğal olarak bu aminoasiti üretemez. Ve dışarıdan takviye ile alınması gerekmektedir.
Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi (UMMC) tarafından yapılan bir araştırmanın vardığını sonuca göre, lisin eksikliği zarar görmüş dokunun iyileşme sürecini uzatabilir.

Lisyn ( Lisyne ^.^ Lisin her şekilde yazılabiliyor)

Bu sebeple Scottish Fold yada her hangi bir ırk kedinizin kıkırdak eklem sağlığını korumak amacıyla lisyn günde 500 mg takviye edilmesi önemlidir !
Lisyn aynı zamanda kedinizin bağışıklığınıda yüksek tutar.
Benden kedi alan birçok aileye özellikle sağlıklı ve bağışıklığı yüksek kediler için linkleri vererek muhakkak hergün bebeklerine devam etmelerini önermişimdir.
Ben de kedilerime hergün düzenli kullanırım.
Şahsi fikrim Scottish Fold lara özel mama üretilmesidir. İçeriğinde tabi ARGEsini firmalar yapacaktır . 
İçeriği kediler içinde uygun ve aynı zamanda bağışıklığı yüksek tutacak Lisyn deposu yiyeceklerden oluşmalı : Bakliyat,Sazan balığı ( bolca bulunur bir balık insanlar pekte sevmez ), Kırmızı Et, Bira mayası, Yumurta, Soya, Peynir, Jelatin. 
Bunlardan hangileri ne ölçüde olmalı en iyi mama firmaları bilir. Ancak Lisyn deposu gıdalar ve Scottish Fold kediler için aslında tüm ırklar için dengeli beslenme için şart.

C vitamini vücudun savunma sistemini harekete geçirmek için çok önemlidir. Yine C vitamini oksijenli kanı besleyerek ve onu bütün atardamarlara dağıtarak kolajen üretimini de sağlar ve bu da zarar görmüş dokulara iyileşmeleri için ihtiyacı olan şeyleri sağlar.

İNSAN ve KEDİ FİZYOLOJİSİ bu konuda aynıdır .
Kıkırdak kandan değil, eklem sıvısından beslenbeslenir . Eklem sıvısının niteliği ve içeriği bozulunca kıkırdağın da yapısı bozulur.
1-  Hiyalin kıkırdak : Kollejen lifler taşımasına karşın homojen yapı gösterir.
Metabolizması çok düşük ve regenerasyon
yeteneği yoktur.
2- Elastik Kıkırdak : Ara madde elastik lifler taşırlar. Kulak kepçesi , ses telleri
östaki borusu , dış kulak yolunda bulunur. Scottish Fold kedilerde de kulak şeklini meydana getirir.
3- Fibröz (lifli) Kıkırdak : Bol miktarda Kollejen lifler taşırlar. Omurlar
arasındaki diskte , diz kapağında , göğüs ve köprücük kemiğinin oynak (eklem)
yerlerinde bulunur.

Kıkırdak Dokusunun Görevi :
1-Bazı organların şekil kazanması (burun, kulak vb.)
2-Bazı organların yapı ve şekillerinin bozulması (Trake, bronş , östaki borusu )
3-Kemiklerin eklem bölgelerinde tahribatın önlenmesi, kayganlığın sağlanması
4-Kemikleşme (Kemiklerde boyca büyümenin sağlanması )

  • D vitamini eksikliği veya D vitamini metabolizması ile ilgili bozukluklarda kemik ve ilişkili olarak kıkırdak yapısını etikeleyebilir. Bu sebeple Scottish Fold kedinizin güçlü kemikler için güneş ışığını belli saatlerde alması önemlidir. Sağlıklı kemikler için direkt günde 15 dakikalık öğleden sonra yada sabahları güneş banyosu yapması önemlidir.

SFOCD
Scottish Fold osteokondrodisplazi
Seul Ulusal Üniversitesi, Veterinerlik Tıp Eğitim Hastanesine başvuran SFOCD sahibi 3 hasta kedide yapılan arşatırma sonucuna göre Glukozamin ve kondroitin sülfat gibi oral kondroprotektif ajanlar, hastaları ağrılarını olumsuz etkiler bırakmadan hafifletir.
Genellikle, osteokondrodisplazi, endokondral kemik defisiti nedeniyle ortaya çıkar ve eksensel ve appendiküler iskeletlerde orantısız cücelik ve morfolojik defektlere neden olur Sadece Scottish Fold kedilerinde ve Alaskan malamute, Great Pyrenees, Labrador retriever, Norwegian elkhound, Samoyed ve Scottish deerhound gibi hızlı büyüyen, iri ve dev köpek türündeki köpeklerde görülür.
Sydney Üniversitesi, New South Wales. Sonuçlar ve öneriler. en iyi çözüm, ıslah için ikiside kıvrımlı kedileri kullanmaktan kaçınmak ve bunun yerine İskoç Dik Kulaklıları kullanmak olacaktır.
Kedi ve Köpek popülasyonu yaklaşık 200 yıldır söz konusu olan bir popülasyondur. Bu yıllar içerisinde bir çok tez çürütülmüş birçok yasak denen şeyler serbest bırakılmış yada doğru bilinen yanlışlar yasaklarla engellenmiştir. Tıpkı 2003 yılına kadar FOLD & FOLD tüm dünyada serbest iken bunun tamamen dünyada yasaklanması. Şimdide genetik bilimi ve kedi ırkları gelişim gösterdikçe kimi doğrular yanlış kimi yanlışlarda doğru kabul edilecek. Basit bir örnek ile ilk yıllarda silver kedilerde yeşil göz bir kusur iken günümüzde turuncu gözün kusur sayılması gibi.
Ancak önemli olan doğruyu ve kediler için sahipleri için yapılması gerekenleri tespit etmektir.
Safkan ırkların korunması yanında onların doğru üretilmesini teşvik etmek ve kedi sahiplerinin doğru şekilde bakmasına yol göstermekte bir üreticinin kedi severin ortak sorumluluğudur.
Yukarıda belirtilen sebeplere istinaden Scottish Fold Kedinize Profesyonel mamalar yanında evde hazırlayacağınız yukarıdaki besinler ve ek gıdaları verebilirsiniz.

Saygılarımla
Yasemin Hocaoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder