Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

22 Şubat 2018 Perşembe

Yavru Kedi Eğitimi * Isırma

Yavru Kedi Eğitimi * Isırma

Bakım Kedipedi Bilimsel Sağlık

Kedilerde tırmalama, ısırma ve saldırganlık alışkanlıkları yada yeni eylemler durumunda nasıl davranmalıyız.
Evinize yeni bir birey geldi yada evinizdeki kedilerinizin yeni yavruları doğdu. Eğitilmeleri konusunda bilgilerinizi tazalemek yada yeni bilgilerle kedilerinizi sağlıklı büyütmek için neler yapılması gerekir konusunda araştırmalarınız var. Doğru Yerdesiniz Yazılarımız tamamen tecrübe edilmiş deneyimleri sizlere aktarmaktan ibarettir. Bu sebeple internette copy paste sitelerinden ziyade gerçek tecrübelerin eşliğinde sizlere bilgilerimizi aktarmaktayız.

Kedilerde ısırma davranışları ve nasıl davranmamız gerektiği hakkında bilgi :


Oyun oynuyor olabilir

Yavru kedinizin asla saldırgan bir şekilde oynamasına izin vermeyin. Eğer elinizi emmeye ya da tırmalamaya kalkışırsa, ona bu davranışın yasak olduğunu öğretin. Elinizi usulca çekerek ondan uzaklaştırın (elinizi aniden çekerseniz, size daha da sıkı sarılacaktır). Eliniz yerine ona oyuncak verin. Onu birkaç dakika yalnız bırakın. Sakinleştikten sonra geri dönün ve uygun bir oyuncak kullanarak onunla tekrar oynamaya başlayın.

HAYIR komutuna alıştırmak

Eğer elinizi tutmaya devam ederse, katı bir ses tonuyla “HAYIR” deyin. Kısa zamanda ne demek istediğinizi anlayacaktır. Bu onu cezalandırmak değil ki kediler asla ceza sevmezler sadece ses tonunuzun yüksek oluşu ve sert komut tonlamasından dolayı dikkatini başka yere çekmek anlamındadır.

Önemli :

Asla yavru kedinize vurmayın ya da onu suyla korkutmayın. Bu onunla aranızda kurmaya çalıştığınız bağı zedeleyebilir ve en sonunda da sizi görmekten bile korkmasına neden olabilir. Eğer sert sesinize karşılık vermezse veteriner hekiminize danışın. Fiziksel bir şikâyeti ya da daha ciddi bir sorunu olabilir.

Kediler Neden Isırır

Yavru ve yetişkin kediler sadece sorun yaratmak için yaramazlık yapmazlar ki doğalarında gereksiz davranışları düşünerek şekillendirmek gibi bir huyu canlılarda sadece İNSANLARA mahsustur. Davranışlarının büyük kısmı içgüdülerine bağlıdır.
Yavru kedinize verdiğiniz tepki onun alışkanlıklarını hayatı boyunca etkileyecektir. Yavru kedinizin de duyguları olduğunu unutmayın. O da sizden gelecek iyi, nazik ve sevgi dolu ilgiyi hak ediyor. Yavru kediler sesinizin tonuna karşı duyarlıdır. Dolayısıyla onu uygunsuz davranırken yakaladığınızda ellerinizi birbirine çarpın ve “HAYIR” deyin, bu kadarı genelde onu durdurmaya yetecektir.
Bazı davranışlar da yavru kediniz sadece oynamak istediği için şekillenir. Sıkılmış ve kendine yeni bir uğraş arıyor olabilir. Onun dikkatini dağıtacak güvenli oyuncaklar, kutular, top haline getirilmiş kâğıtlar ya da minik plastik toplar temin etmeye özen gösterin.

Kedilerde yersiz Isırma Eylemlerinin Olası Sebepleri

  • Oyun esnasında heyecanlanmış ve yüksek adrenalin ile elinizi ısırır gibi yapıyor olabilir. Genellikle 3 haftadan itibaren kendi kardeşleri ve annesi ile oyun oynarken davranış şekilleri kedigillerin ısırır gibi yapmak ancak bunun can acıtacak şekilde olmamasına büyük özen göstererektir. Eğer aşırı heyecanlandı ve bir adrenalin patlaması yaşıyorsa :))) birazcık ölçüyü kaçırabilir . Önemli genelde oyun profili şeklinde gerçekleşen ısırır gibi yapma eylemi sonrasında direkt o bölgeyi yalayarak sevme bölümü gelir Ne şirin şeylerdir hepsi.
  • Diş değiştirme döneminde olabilir. Diş değiştirme dönemlerinde tıpkı insan bebeklerdeki gibi o bölgedeki yangı ve dişin atmının sağlanması için içgüdüsel olarak ısırır gibi sert maddeleri kemirir gibi davranışlar yapabilir. Endişelenmeyin geçecektir.
  • Genelde ağız problemlerinde diş eti, diş çürükleri , çene kayması gibi sorunlarda kediler ısırma eyleminden ziyade çektikleri aprı sebebiyle daha sessiz içe kapanık olacaklardır.
  • Sinirlenmiştir. Kedinizin davranışlarını gözlemleyin. Genelde ısırma eylemi öncesi muhakkak işaret veren bir agresif ses yada davranış sergilemiş olmalıdır. Isırma öncesi yada birlikte gergin bir ses çıkarıyorsa kediniz huzursuz biraz onu sakin ferah bir ortama alın, en sevdiği mamaları ve suyunu muhakkak yanında koyun birkaç saat huzurluca odada sakinlemesini bekleyin. Onu huzursuz eden etkenleri evde minimuma indirgeyin.

Unutmayın SEVGİNİN GÜCÜ her türlü olumsuzluğu aşar.

Kediyle ve Sevgiyle kalın.

En çok sorulan sorular : yavru kedi ısırma eğitimi ? kedim çok ısırıyor ne yapmalıyım ?ısıran kedi nasıl eğitilir ?yavru kedim ısırıyor tırmalıyor neden ?kedi ısırması nasıl engellenir ?kedi ısırma oyuncağı varmıdır ? kediler neden ısırır ve tırmalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder